Hi mommies

Anakki dah masuk 3 bulan hari ni,dia fully formula milk... berapakah ounces susu sepatutnye i bancuh and berapa jam sekali? Tq in advance #firstbaby #firstmom

4 Balas

ank saya 3 oz je, stiap 2 jam/3 jam. Kalau bagi lebih dia akan muntah. Kdg tu sya bncuh 2 oz nnti tak sampai 2 jam dia nak lagi. hehe, tapi skrg anak sya, last mnyusu pkl 9mlm,pkl 4 pagi nanti baru bngun balik, normal ke mcm tuu. last tu minum 3 oz.

9mo ago

oh,ok mommi.... normal je kot. sbb baby i pun mcm last menyusu pkl 10pm(3oz)pg pkl 3/4 bru bangun

anak saya baru nak masuk 3 bulan nextweek tapi skrg ni kalau dia xtidur dia akan minta setiap sejam (2oz)..kalau dia tido 2, 3 jam bangun tu dia bedal 4oz terus..kira seminggu tu 1 tin (850g)..btw anak saya minum fm

9mo ago

tq mommi 🫰

try ikut jadual penyusuan yg ada dlm tin/kotak/ pek susu. kalau baby masih nak lg,boleh tambah 1 oz lg.

9mo ago

tq mommi

Sy 3 bulan 5oz setiap 3 jam.

9mo ago

owh ok,tq mommi 🫰