kuning pd bby

anak sya kuning .. baru 7 hari .. bby kluar dr nicu dr 27.12 kuning naik 208 ke 232 .. suami ckp susu kmbing panas . #firstmom #firstbaby

2 Balas

apa² ttg petua tUrunkan kuning kena try n errror.. x semua bayi terus turun kuning ikut petua² yg org bg.. yg penting kerapkn bg susu pada anak.. pastikan dia kencing berak bnyk dan kerap.. klau bf baby awak kena jaga mkn.. jgn mkn bnda yg panas yg blh naikkan kuning

Anak sy kuning sampai 300.ingatkan ada susu badan sampai berat baby turun 5 kg. Lpstu bg susu kambing. 12 hari kuning dah hilang. Skrg teruskan susu kambing berat pun bertambah naik.. Dah 28 hari.. Cukup sebulan nak tukar susu lain.