Baby muntah banyak

Anak sy muntah banyak sepanjang 2hari berturut2. Agak2 knp ya? Adakah terlebih susu ataupun gas atau ada sebab2 lain? #firstmom #ingintahu

1 Balas

bf or fm? sendawa lps nyusu x?

2mo ago

klu susah nk hbis 2oz tu kurangkan 1.5oz dlu. sbb susu fm lambat hadam..feeding gap 2-3hr. xblh awal nti akn jd overfeed. klu bf yes feeding by demand. klu selang sejam dia nk, bg saja. and mmg nk xnk kena sendawa..usahakan utk blaja teknik sendawa. sy pun ada masalah bby jeluak yg agk byk lps nyusu...segala teknik cuba at last jumpa yg sesuai dgn bby