Ada tak petua ke cara nak kembalikan ank yg dah sebulan untuk susu badan semula?

Anak sy dah umur sebulan.. masa hari pertama pandai menyusu badan tapi susu takde.. kemudian berurut bberapa hari baru berjaya ada susu.. anak pulak dah tbiase mnum susu dlm btol.. skarang nak bf smula dia dah tolak.. dah terlambat ke nk direct bf ank sy ye?#firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Sy ad terbaca , kena kerapkan skin to skin..utk pujuk balik baby terima df..

10mo ago

skin to skin tu awak kena bagi badan baby dan badan awak sentiasa dekat2 means awak buka baju lh senang cite bg pipi muka badan baby kena dgn badan awak ha gitu, cuba time bagi susu botol tu slow2 tarik botol n terus masukkan puting awak try centu dulu kot okay, kena rajin try mcm2 cara goodluck 💪🏻💪🏻