normal ke baby nak masuk 11 bulan gigi masih dua

anak sy dah nak masuk 11 bulan gigi dia yg tumbuh baru dua dkt bawah .. tengok kawan dia sebaya bnyak dah.. normal ke?#SeriusTanya #ingintahu #bantusharing

9 Balas

Jangan bndingkan prkembangan anak, sya first mom, mula2 ada prsaan gini,Dlm hati soal tertanya2 anak dia 6 bulan dh naik gigi,anak ak stu pun takk ni,eh kenapa eh kenapa, smpai stu thp sya biar la nnti anak boleh sndiri, kdg ada cepat, kdg ada lmbat. Anak sya bru msuk 10 bulan,2 btg gigi, pdhal sbaya dia ada yg nk 4 gigi gitu la,tpi bila pikir balik,anak aku ni berat cntik je,semua okey,bila pikir anak yg tu,kdg berat tak naik2, lain ank,lain dia prkmbgan ada cepat, so sis jgn stress2, nnti tumbuh la tuu.😊

4w ago

betul. setiap baby lain lain. asalkan dia reach milestone tu, ok jeee

Samalah kita. Baby sy nak masuk 11 bulan, gigi baru 2 kat bawah. 🤭. Kita sabar dulu ye momm. Jgn bandingkan dgn anak org lain, kita fokus anak kita je. Hehe

normal sis. anak sy pun camtu, 2 batang bawah. dah nk masuk 11bulan. kalau ikutkan kakak dia dulu, 10bulan dah 4 batang gigi. setiap baby lain lain milestone

Normal la tu. Anak saya 11 bulan satu batang gigi pun tak muncul lagi wak

Normal , anak saya dah nak masuk Setahun 2 gigi baru .

4w ago

Normal , biar jeee dia membesar sendiri . Takakan kite nak p korek gusi dia pulak an 😂

anak saya 10 bulan belum naik gigi langsung lagi 🤭

4w ago

gigi je lambat yang lain cepat..sekarang 10 bulan tengah bertatih² jalan sambil pegang dinding..merangkak pun cepat jgk

anak sy 11 bulan baru naik gigi sebatang 😂

Normal