Anak 30hari tak mahu tido

Anak Sy 30 Hari..tp sorg dy Susan Nak tido. Adek Nak Susu je..smpai keras perut .. dia Susah Nak sendawa..walaupun lama Sy tepok2.. kdg Sy urut perut,Tuam, tp sama je.. dy Banyak kentut.. lepastu dah bape Hari tak break jugak. Know ye? #firstmom

1 Balas

mungkin bb kembung..sbb tu dia nk susu je.buat senaman kayuh basikal..letak minyak kat perut..belakang sampai punggung..labu betis n tapak kaki.kalau susah nak sendawa..tukar position lain..letak kat bahu..tiarap kat lengan or cara duduk kan.cara menyusu pun kena betul..pastikan mulut bb lekat kat puting sampai abis supaya udara x masuk bila bb sedut n telan.dodoikan bb sambil dukung utk bg bb rasa selesa