Pekembangan anak umur 2 tahun

Anak saya yg kecik nie da 2 tahun... lmbt ckp...ayah ibu kakak..abg blh sebut...allah pon blh sebut...hri2 brbual gn dy..dy mls nk myebut...mule ckp bhse alien dy...pkse pon dy xnk sebut...acah2 mrajuk gn dy pon xnk jgk sebut..ade x cara lain..smpai umur bpe jd cm nie#pleasehelp #ingintahu

2 Balas

Cuba sis beri tiup wisel dan minta anak ajuk sebutan mommy. Sambil tu boleh buat urutan pada mulut anak. Saya pun pernah risau dengan anak. Bercakap tapi rasa macam tak cukup vocab tu. Teruskan ya berbual dengan anak. Moga kita terus kuat didik anak 💕

1y ago

Hehe takpa mommy teruskan. Kadang ada masa memang mood dia tak okay. Bila mood dia okay boleh ajar lagi

Macam anak buah saya, dia boleh sebut warna2, ayah ibu adik boleh je, tapi masih pelat, ada masalah speech delay, skrg dia umur 3 tahun, and kakak ipar bawak dia jumpa pakar. 😊

1y ago

Dorg bt terapi sis