Habit tidur bayi umur 8 bulan +

Anak saya umur 8 bulan, suka tidur mengiring atau meniarap dlm buai. Boleh share tips macam mana nak betulkan habit ni? #bantujawab #ingintahu

2 Balas

Anak saya 8m pun mmg dah start suka tidur mengiring & meniarap tp atas katil. Saya biarkan sebab nature dia tgh mood nk tidur dlm keadaan camtu unless tangan dia tertindih ke baru saya betulkan. And kepala dia dah kuat which boleh angkat sendiri kalau dia rasa tak bernafas sebab terlungkup kan ke. Bukan time tidur je dlm carseat pun member meniarap

kenapa nak betulkan? normal je baby tidur macam tu. just make sure takde benda yg boleh buat baby lemas contoh selimut atau bantal.