TUKAR SUSU (ANAK BARU NAK MASUK 4 BULAN)

Anak saya tukar susu dari dupro ke dutch baby, tapi lepas tukar tu anak saya suka cirit yg berbau agak busuk tapi warna taik still normal.. Punca tukar tu sbb msalah kewangan🥲 Mommy tau tak kenapa? Susu ni tak ok ke ? Lagi satu susu ni banyak buih padahal tak goncang pun masih ikut cara bancuh susu yang betul 🥹#firstmom

1 Balas

Kalau cirit mungkin susu x ngam.. Sis bagi je susu dupro tu semula.. If baby pun ok.. Mcm sy, byk kali juga tukar Dutch baby & dupro.. Lastly sekg sy bagi ducth baby je, sbb dupro tu kebanyakannya baby mcm x berapa nak nyusu..ok tu OK cuma tu je la baby x berapa nak minum.. Pernah try sekali dupro soy, bby cirit.. Terus x bagi dah.. Tukar balik dupro biasa tapi nampaknya pun bby x berapa suka.. So Dutch baby tu sesuai dgn dia la kiranya.. Gipun masa hari ke 3 tu, mmg dah bagi bby Dutch baby.. Mungkin sbb tu juga la hingga skg Dutch baby je..tapi baby nyusu campur dgn susu badan la.. Psal air susu bdn kurang sbb tu campur susu formula