Menyusu baby

Anak saya skang dh nk masuk 3 bulan tgh malam susah nk kejut minum susu.Dia lebih suka tido ,subuh baru nk bgun minta lsusu.Kalau kejutkan pun bgun kejap menyusu then xnk.Normal ke?Saya takut dia xckup susu😅😅#firstmom #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

Anak saya, baru 2 months. Haritu masa jumpa paed untuk cucuk, saya tanya soalan berkenaan feed on demand atau kena kejutkan kalau malam. Dr cakap feed on demand. Mungkin sebab dia masih kenyang, jadi bila puan kejut, dia taknak menyusu. Baby saya pun tidur dia boleh stretch 3-4 jam kalau malam. Sebelum ni memang 2 jam sekali dia bangun malam. Kalau puan ragu ragu, nanti next appointment puan boleh tanyakan Dr ya

Ank sy pn nk masuk 3 bln pn mcm ni jgk..lebih suke tdo dr bgun mnum susu..klu sblm ni sblm subuh 2-3 kli bgun susu tp skrg time nk dekat subuh bru bgun menyusu..sy pn kdg2 risau xckup susu tp xde menangis ok lah kod..

1y ago

ada juga yg sama mcm sy . first mom juga . sy sllu risau baby x cukup susu sbb skrg tdr lama sgt waktu mlm

Ye betul masuk 2 bln ni mmg baby mlm xbgn sgt. Slalu 4-5 jam dia tido baru minta susu dlm pukul 5 pagi. Dh 3 bln feed on demand je sis

kencing baby okay x waktu mlm. pmpers basah tak? warna kencing?

1y ago

mean baby dpt susu yg cukup awak☺️.