Kueytiow punya pasal

Anak saya mnggu ni nak masuk 6months. So, saya saja bg dia buah dlm fruit feeder tu like oren / anggur nak tengok reaksi dia bila mkn. Pastu, mertua saya nmpk. Mlm tu kiteorg beli kueytiow, boleh mertua saya suruh suap anak saya makan kueytiow tu. Mertua saya yg x ada gigi atas pun x boleh nk mkn kueytiow tu, apatah lg anak saya yg ada gusi je.. Saya terus ambil anak saya bawa masuk bilik.. Belum start mkn lg ni anak saya.. Klau dah start mkn, x tau la apa yg dia nk suap dlm mulut anak saya nnti. Suruh husband tegur, husband buat bodoh je. #geram #sekadarluahan

1 Balas

Ye, hati hati lah. Anak saya umur berapa, rasanya 6-7bulan. Mertua saya dah suap biskut. Saya tengah mandi, husband keluar pergi kedai. Kami masing2 terkejut. Diorang cakap anak saya suka 😅 Memang lah suka, manis. Saya bukan taknak biasakan, cuma belum sampai umurnya lagi. Nanti anak lagi suka jajan dari real food.