Baby nangis bila letak bawah

Anak saya meragam dan nangis bila saya letak dkt bawah.. walaupun saya dah belikan playmat, mainan utk die pegang nk bg die leka, dah bukak kan cerita kartun utk die layan tp xmenjadi,makin di biar makin menangis kuat mcm kena dera.. Die mula jadi mcmtu dari umur 3 bln dan skrg nak masuk 6bln.. pening dah memikirkan cara nak bg die tenang bila kita letak bwh.. Ada tak mommiess2 yg ada pengalaman sama mcm saya dan apa solusinya?? #firstbaby #seriusnanya #bantusharing

1 Balas

beli dia sofa kecik utk duduk. anak sy mcm ni jugak. baring auto nangis sejak dr umur 3 bulan now 5 bulan stgh. kerja nk duduk or mntk tolong kita berdirikan dia. solution beli sofa pelampung tu yg ade corak bear la bentuk itik la. byk je kt shopee dlm rm25++ cmtu. nnt kot nk letak kejap2 depan tv, letak sofa kecik tu then letak dia. konfem dia happy mcm anak i huuhu. plus mmg dh kena sllu dah latih dia duduk sbb masuk 6 bulan kan dah nk kena bg mkn dah. bg mkn kena suruh baby duduk. klau kt kerusi dia mcm terlentok2, u boleh letak bantal kecik or kain as sokongan bg dia tegak

9mo ago

dia skrg mmg fasa nk duduk nk tgk keliling hihi. tu yg klau baring ke tummy time ke xleh lama2. manjang nk mengamuk je. bila dudukkn elok je senyap mcm xde pape nangis td 🫠🫠