Baby lebih memilih minum susu badan dari susu formula

Anak saya dah setahun 2 bulan..dia lebih suka mnum susu badan dari susu formula..adakah kita perlu biarkan sahaja atau prlu usaha lain untk bagi dia mnum susu formula???adakah cukup untuk dia mnum susu badan kita sahaja???siapa ada ilmu tentang ini boleh bagitahu saya#bantusharing

2 Balas

umur setahun ke atas, tak perlu susu dah pun takpe. sebab sumber nutrisi utama dia adalah makanan. nak minum pun, limitkan. supaya dia dapat belajar makan lebih dari minum susu. supaya dia kenyang dari makanan, bukan susu. kalau dia nak susu badan > susu formula, itu lebih baik sebab susu ibu adalah susu yg terbaik.

4mo ago

terima kasihhh

Kk