ANAK KERAP BERAK 1 TAHUN 2 BULAN

Anak saya dah masuk 4 hari kerap berak, sehari dekat 4 kali dia berak, masa malam dah tidur dia terjaga lepastu dia berak, selang berapa minit dia berak lagi, taik dia tk byk, dia sekejap mcm cair sekejap mcm biasa, adakah normal ye? First time anak sy kerap berak, selalunya sehari sekali atau selang sehari, takda reaksi pulak dia sakit nak teran atau nangis2, cuma saya hairan cara dia berak tu. Anak saya susu badan dan makan nasi buah snack mcm biasa #bantujawab #firstmom

2 Balas

anak saya baru kena berak berak ni. memang tengah musimnya. saya bawa anak ke klinik, doktor beri smecta utk pekatkan najis. Doktor inform boleh beri ORS juga setiap kali lepas berak jika cair sangat n banyak untuk ganti electrolytes dalam badan anak. bancuh 1 sachet, beri dalam 5-6 suap pd anak.

sama.. dah seminggu.. sampai melecet bontot dia.. tapi susu okey nak minum..