Anak umur setahun demam seminggu

Anak saya dah demam seminggu ya Allah sedihnya saya tengok anak saya. Habis je time makan ubat panadol, panas balik badannya. Dah pergi 3 klinik. Last sekali KK. Doctor bagi ubat panadol dan air garam sebab anak saya cirit juga. Alhamdulillah hari ke 7 demam cirit takde. Anak ibu ibu ada kena juga macam ni ke? Apa patut saya buat? #firstmom #bantusharing #anakdemam #baby12months #babysetahun

5 Balas

if i were you, i memang terus ke hospital untuk anak warded. dulu anak demam+cirit birit + muntah 1 hari pun terus saya bawak ke emergency and warded. bawah 2 tahun parents kena alert ttg kesihatan anak. kdg2 klinik hnya untuk kes biasa, slebihnya hspital if nk detail

Anak saya setahun sebulan baru je keluar dr ward. Seminggu ditahan sebab mycoplasma pneumonia. Simptom sama ngn anak puan. Demam cery bery dan batuk selsema. Alhamdulillah dah sihat. Doc bagi antibiotic dan drip air.

Kena pergi hosp check darah baru tau punca n dpt rawatan yg betul

Sekarang dah okay ke? Ada ambik darah untuk further checking?

persekitaran kene bersih