Reject sudu

Anak saya dah 6 bulan lebih.. hari2 saya cuba bagi dia makan.. tapi dia asyik reject kalau saya guna sudu. Terpaksa bagi cerelac & susu guna bottle. Macam mana nak bagi dia mkn kkau mcm ni. Risau pulak #advicepls

2 Balas

macam anak saya dlu. nak cerelac je. makanan lain mmg dia tolak. sy masak n buat macam mana pun tknak. jadi saya bagi cerelac je. umur dia setahun baru dia nak makana nasi n buah2 lain. tapi makan cerelac dia still guna sudu. sbb dia mmg tk minum botol. dbf.

bby sy pun mula2 mkn reject sudu , sy guna puting utk feeder tu , dia gigit2 nnti puri atau bubur akn keluar , dia akn hisap , pd msa yg sama konsisten perkenal sudu ,