Anak 1y 2m dbf...

Hi, anak saya dah 1y2m mmg dari newborn until now masih dbf. Saya asyik terfikir mcm mana nk stopkan susu badan nanti dkt anak. Takut anak yg tk boleh terima. Selalunya umur berapa kena slowly utk stopkan dbf ni ye? And mcm mana cara nk bg anak tk dbf dah? Sebab anak bf ni susah kan asyik mengempeng je. Pls help, anak first.#firstmom

1 Balas

Dia ikut cara penerimaan baby awk gk. Anak sy genap 2 tahun sy cakap elok2 takyah la menetek dah. Malu lah dh besar. Ckp beberapa kali je lepastu dia mmg taknak. Ada baby susah sikit. Tp first try cakap dulu sbb dia dh paham kan. Kalau tak jalan baru try trick lain