Tukar Susu

Anak saya bulan depan nak masuk 18 bulan. Sekrng mnum susu dutch baby 6-18. Saya try beli susu dutch lady 1,2,3 dia tak nak sbb bau susu tu kuat. Saya ada cuba banding bau antra susu dutch baby dgn susu dutch lady. Bau dutch lady kuat sikit. Mommies kat sini ada suggestion tk susu tepung apa ygbau nya tk kuat sgt. #seriusnanya #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

kena try and error sis kalau pasal susu ni. kalau budget susu tak berapa ada sgt utk sebulan,bole try dupro atau dugro. lactogen pun ok kalau baby ngam. anak 1st sy,umur setahun sy tukar dugro sebab lactogen mahal. anak sy kuat menyusu. ank 2nd minum lactogen,try tukar dugro umur setahun tp tak ngam sebab kerap sembelit. jd minum lactogen balik sampailah putus susu umur 2th lebih. anak 3rd minum susu lactogen,bila selalu sembelit sy tukar dupro. Alhamdulillah sampai sekarang umur 11 bulan masih minum susu yg sama dan berak ok. sy ada cadang nak tukar susu dutchbaby sebab dupro pro isreal,tp belum try lg sebab takut perut baby meragam. dlm rumah sy ni dupro satu²nya jenama boikot,yg lain sy dah tinggalkan