Minta nasihat semua

Anak saya berusia 2 minggu tapi susah nak tido siang. Kalau tido pun dalam 15min, terjaga. Lepas tu sambung nangis sebab mengantuk. Struggle nak tidokan dia balik. Nak buat macam mana ya? #firsttimemom #pleasehelp

3 Balas

Anak saya dah 15 hari baru lepas lalui fasa tu. Tu adalah fasa bayi baru lahir. Dia perlu masa nak adapt dgn dunia luar. Buat masa sekarang kena banyakkan sabar je. In sha Allah lepas habis pantang hilang lah ragamnya. Kerap check perutnya ada kembung atau tak. Pampers penuh atau tak. Susu cukup tak. Susu ikut masa tak. Cara latih baby supaya tidur malam selalu main2 dgn dia waktu siang. Buat tummy time dgn dia. Buat urutan cycling n ILU. Jgn risau nanti lama2 baby akan adapt

sya bru lepas fasa tu. cuba bedung, check perut tkut kembung, pampers penuh x. susu ok x. yg pasti, ibu kene sabar

ibu tido sekali dgn baby. kerapkan check baby takut dia kembung or ada apa2 yg buat dia x selesa