BAYI TIDO LAMA TAK MENYUSU

Anak saya 8bulan. Last menyusu pukul 8 malam. Lepastu dia tidur sampai pagi. Pukul 6 baru dia mintk susu pulak. Dh offer minum pukul 12 , 1, 2 tpi ttp taknak. Susu mmg asyik membazir je. So boleh ke budak 8bln tak menyusu lama mcm tu? #bantujawab

2 Balas

Macam anak saya, last minum pukul 7 malam lepas tu pkl 3 pagi baru bangun susu. Lepas tu dia akan bangun pukul 7 pagi dia mmg x nak susu, dia nak breakfast dia, tahan sampai la nak dekat pukul 1 petang baru dia nak balik, sbb saya dah bagi nasi n kdg pkl 10 pagi bagi buah/snack, mgkin dia dah makan kot, dia susu tak nak sangat.

okay je tu sis. menyusu ikut demand anak

3mo ago

ye lagipun anak dah boleh tidur lama waktu malam