Bf anak 3bulan

Anak saya 3 bulan lebih dah n saya pon dah start keja. Anak saya bf+susu fm, tp kdg tu teringin nak bg fully bf🥲dah cuba mcm2 makan supplement, minum horlick mkn roti jagung, milkbooster dah 3x tukar, mengurut tapi susu maseh tak banyak, balik keja saya mmg skn bgi anak bf utk adakan rangsangan tp tu la tk penah rasa breast ni penuh susu. Masih ada peluang ka utk nak banyakkan susu semula and apa caranya ya? Ada igt nak pegi consult lactation tp msti mahal🥹 boleh kongsi tak apa2 #firstmom #firstbaby #advicepls

3 Balas

Saya pun Baru start kerja masa anak 3 bulan, awal2 je bengkak tp makin lama dh slow 😅 sama la mcm awak dh try macam2 tp susah nk bengkak mcm dulu. Stress, badan penat, tak sempat pump konsisten pun boleh jd punca sis. Skrg pagi mmg anak fully fm, mlm baru bf. Alhamdulillah je sis anak berat pun naik sihat je, start dr situ saya dh kurang risau ☺️ jangan stress2 okay sis..

10mo ago

Ouhh haah sama la, hntr ngasuh mmg bg susu fm ja, berat anak alhamdulillah naik sihat tp tu la, cuma rasa jeles dgn org yg boleh bg full bf ni, mlm2 mmg saya akn push bg df walopon ngantuk sgt2😅 tp bila nmpk mcm baby tk kenyang bru mntk husband bancuhkn susu cumanya skrg dia dh tido lama mlm, sekali dua ja dia akn bgn minum susu, baekk rezeki org laen2 kan😊 harap sgt next nnti boleh bg full bf jika diizinkn

Minum air kosong bnyk dan konsisten pump.Kalau awak x pump breast kita akan stop kn bekalan sebab demand x tinggi.Kalau awak pump pump balik rumah anak pulak susu demand jadi tinggi so breast kita akan keep supply milk.mcm meniaga jugak kalau xde permintaan yang tinggi mesti kita x amik bnyk kn stock?Kalau permintaan tinggi baru kita amik bnyk stock.Mcm ni lah perumpamaan dia

10mo ago

Haa betul cakap sis ni. Nak comment haritu, tapi tak reti nak buat ayat. 😅

awak tak pump ke?

10mo ago

tak bnyi sis... memang rmai ibu ibu krja guna. try sis survey tgok..ada tu time bwak krta on pump..smbil drive smbil pump