anak 2 bulan demam on off

anak saya 2 bulan demam on off dah seminggu dah, ubat dah bagi tapi tak kebah juga, pegi hospital , hospital bagi syrup paracetomol shj sebab di hospital suhu biasa, tpi bila time dtg panas kadang smpai gigil dia. ada yg pengalaman macam ni ke mohon bantu #please #demam #tolong

2 Balas

sis ada try kasi dia mandi dgn hirisan lemon dkt dlm air? xperlu pkai sabun, hiris lemon nipis2, campak dlm air, bg dia berendam lama sikit dlm tuu, n lemon tu boleh gosok2 kt celahan2 dia kecuali bhgian sulit anak dgn muka 😁 alhamdulillah sy try bnde ni kat anak, dlm msa sehari je demam dia off .. try dlu sis, mnaa tahu berhasil utk anak sis

5mo ago

sbb suhu air xsesuai ke? ada sebab tu sis, anak sy pun xsuka mndi dlu, pastu sy tuka suhu air dia, punya suka mndi 😅

Semoga ank sis cpt sembuh dri demam