apa nak bagi makan?

anak minggu depan boleh makan dah. boleh share cara persediaan makanan untuk baby? saya tak tau nak bagi makan apa dan cara masak ka apa. kalau ada tiktok ka apa share link boleh? tq #seriusnanya #firstmom

3 Balas

haritu checkup kk nurse kata minggu pertama bagi makan nasi kosong tapi kene blend habis jadikan puree.. minggu kedua baru start protein contoh mcm ayam/ikan dgn sayur contoh brokoli/carrot.. protein dgn sayur pulak kene try sikit2 dalam sehari atau dua hari tengok ada allergy ke tk.. kalau takde boleh bagi mcm biasa tapi kene rebus dan blend smpai betul2 hancur. goodluck hehe

boleh tengok IG @amalina_mohd_daud