Bayi 2 berak lepas menyusu, hijau kekuningan berlendir.

Hi. Anak kedua saya, first time saya susukan guna fm. Anak pertama susu badan 3tahun. Ini pengalaman pertama sy trhadap susu fm. Bulan pertama dia berak normal. Lepas cucuk 2 bulan, dia kerap berak lepas menyusu. Najis hijau kekuningan berlendir. Sy ada baca ianya berkaitan lebihan zinc dalam susu, air liur anak sbb anak sy kuat isap jari smbil berliur. & ada kaitan dengan pencernaan usus yg baik. So far baby x meragam, tidur senang, kulit semua ok. Cuma najis tu shja saya sedikit khuatir. Ada mommies yg bpegalaman tak? Ada kena mengena dgn susu tidak ssuai? Anak sy minum susu dupro. Tolong respon ya mommies. Tq#ingintahu #pleasehelp

4 Balas

klau mmy risau boleh jupe dr dan thu lebih lanjut...semoga bby sis shat dan tk de pape

rasa nye khak yg kluar dri njis ...

8mo ago

wlupun dia tak ada batuk?

nie