Nak baby lagi

Anak baru 5 bulan.. Rindu time pregnant. Nak baby lg.. Mungkin masa bersalin senang keluar tak sakit yg lama dan baby sy senang di jaga.. Anak first.. #firstmom

3 Balas

kalau awak mmg betul dh bersedia. boleh je nak ada baby lagi. mean bersedia dr segi mental dn fizikal. setiap anak tak kan sama tau. sy dh 2anak. jarak boleh kata dekat juga. kira 1st baby setahun 2bulan sy pregnant 2nd baby. mcm awak juga baby sy mudah di jaga cumanya masa bersalin sy thn contraction 15j. tp bila dh ada adik dia sgt2 manja. dia nk perhatian kita. kdg2 boleh buat kita marah. tmbh2 kita penat. ada masa sy rasa burn out. bila husband xde dgn sy. by the way sy pjj dgn husband jd both baby sy handle sendiri. husband setiap kali balik dia mmg sgt membantu. mean bila dia balik totally anak2 dia handle. kerja rumah mcm basuh baju semua tu dia buat juga. dia bg sy rehat.

Tggu dlu la sis.. mgkin kte rse ok, tp ingtla anak yg bru 5 bln tu.. x puas nk bmanja.. nant da preggy & ade adik, kte da x fokus 100% kt dye.. Lps tu nant ble kte penat, anak meragam, kte marah & pukul plak dye.. kan x adil tu..

kalau mental sis kuat, boleh dah Tu pregnant semula. cuma ank rapat ni mental kena extra kuat la sis. penat yg sgt penat