Anak 4 bulan minum s26. Berat 5.5kg. nurse ckp underweight.bmi normal. Panjang normal

Anak aktif ceria elok meniarap golek2 sembang smbur air liur ketawa dh dgn kita. Berak pun ok. Sy ni dh dua kli tkr susu. X berani nk tkr susu lg. Tkut berak dia x betul. Perlukah sy risau. 😭#pleasehelp

4 Balas

Yeke sis? Anak sy masa check up 4m pun berat 5.5kg juga, nurse cakap cantik je graft. Takde pula cakap underweight. Kalau aktif and takde masalah pape tak perlu tukar pun takpe.

2y ago

maybe kira ikut dari berat masa lahir juga berapa.

ada sesiapa anak underweigh tak. mcm mana nk bg normal weight balik tu. kalu 6 bln boleh mkn mknn bg brat naik. heem.help buntu. rse dh beri g trbaik

2y ago

no worried mom. anak sy lahir 36w6d, checkup 5bln haritu baru 4.8kg. nurse check graft underweight jgk. tp baby sihat aktif spt biasa, meniarap, gelak sakan, eh semua lahh..Doctor suggest bg multivitamin baby drop appeton, 1dec ni checkup lg utk jumpa psp pkar pemakanan pulekss..dah tukar susu pun tk mau, tetap jgk nak dutch baby. budak dah pandai rasa kan. selow2 mom, selagi baby sihat jgn risau sgt eh..

Bole tnya baby sis 1 hari minum susu berapa kali..berapa oz

2y ago

4 oz . shri lebih 6 kali

Salam puan, nak tanya tidur baby macam mana okay ke?

2y ago

tidur ok