Bagus ke susu ni mommies?

Alhamdulillah tadi saya pergi scan untuk tengok perkembangan baby. Then kat kaunter tadi bagi free sample ni untuk cuba dan kalau rasa sesuai boleh dapatkan diluar. Saya nak tanya, adakah susu ni sesuai atau tidak ya? Sebab ada yang kata kena elakkan susu ni sebab banyak gula dan risau baby besar. Nurse pun pernah kata elakkan minum susu brand ni. Ada mommies yang boleh share? #bantusharing #firstbaby #firstmom

Bagus ke susu ni mommies?
6 Balas

Kalau minum susu ibu you kena byk minum air kosong jugak tau. Susu secara umum nya bagus untuk calcium and development baby and kekuatan tulang ibu. Tekak i tak masuk dgn anmum sebab rasa hanyir so i consume enfamama coklat. So far okay je takde sangkut gdm. Yang penting, during pregnancy ni pls minum air kosong 1-2liter setiap hari to avoid dehydration

11mo ago

Baik. Terima kasih yaa?

sye minum ni anak first.. sangkut gdm ? anak kedua skrg, sye minum susu fernleaf fullcream je sbb xde gula tambahan.. semua susu khas utk ibu mengandung ade gula tambahan dan bole buat berat naik byk dan gdm ? better minum susu hl atau freshmilk..atau fernleaf yg sye minum tu.

11mo ago

janji xde gula tambahan je la sis.. ibu mengandung ni mudah gula tinggi.. protein dlm urin pun akn cek gula nnti ?

sy pernah ditawarkan sample percuma susu ni masa scan di klinik swasta. tp sy tolak sebab ada gdm. susu ni memang manis. tak ada gdm pun baik elakkan

11mo ago

Ohh okay baiklah. Terima kasih puan?

kk selalu larang susu nie sbb fia naikkan berat kita semasa ngandung ngn baby

Susu ni tinggi gula dia. Saya minum susu kambing yg gula dia 0.4g je

susu nie dr bnyak x bagi minum tambah berat baby ngn kita dia kata