SELAMAT BERSALIN 37w

Alhamdulillah MashaAllah, selamat melahirkan baby 37w2d. EDD 27/9 - keluar 8/9 Pergi hosp untuk appt pakar ja, kena tahan sbb reduce fetal movement dgn baby kerap mengeras. Rupanya tu contraction. Esoknya cek ad bukaan walaupn baru 1cm. Proceed to otw labour. Lagipun baby dah cukup beratt, predict 3 kg je kluar2 3.63 kilooo 😂 Stay ward smpai bersalin. Breathing technique dgn Zikir Nabi Yunus (لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ) sangat2 membantu waktu contraction in sha Allah tawakal. Fighting semua mommies yang bakal melahirkan anak ! Kita kena kuat ! Doakan yg baik2 untuk sy juga he terima kasih. #sharing

6 Balas

Sis sama dgn saya skrg. Saya skrg 37weeks 3days.. Baby kerap mengeras mcm dia stretch badan dia lama. Dalam masa yg sama saya akan rasa sakit sbb movement dia. Kicking mmang xda dah. Kalau begerak pun sbb dia mcm stretch badan.. Senggugut mmang dh dekat 2 week hari2 tapi mild je. Sesekali je rasa mcm lightning kat bawah terasa sakit jgk mmang auto trbehenti bejalan. Esok ada appointment pakar kt hsptl. Boleh jadi ke dorg tahan kita. Masa Sis bersalin normal induce atau doc decide untuk cser?

12mo ago

Moga dipermudahkan siss ! Waktu nak bersalin mula2 dr decide induce sbb mula2 tu takde bukaan. Tapi esok tu ada bukaan so tak jadi induce. Normal del alhamdulillah

Slam ibu” semua nya. Na tnya sya first mom smlam ada keluar air dri kemaluan dan pagi ini juga ada juga keluar air mcam lindir” bgitu. Tpi tak skit pulak . Perut selalu mngaras jak, nak p hospital da ke? Tpi blum skit😅, tlong info” dulu

12mo ago

air dia putih jernih ke sis?klau xde bau apa2 putih jernih better sis pergi hosp tkut air ketuban leaking berserta mengeras..

sy ad contraction masa 36 minggu ..stay ward 4 hari ..bukaan stil 1 cm ..lepas tu blh balik ...

salam sis..sya pon 3 week 2 days..bby kerap mngeras tpi due sya 1/10

12mo ago

ehh mksud sya 37 week 2 days..tpi due lmbt pda awk

mksdnya kalo mengeras tu contraction jgk ek

sma due ...hihi bby dh klua jgak 7.9...