Result positive! 🤍 6w3d. Patut ke puasa?

Alhamdulillah. Married in October 2022 & today, 13/4/2023 ada rezeki baru 😍 Ikut nasihat mama, untuk anak first jangan planning tapi tak sangka awal juga hahaha. Ingatkan lepas setahun hehe. Decided untuk test sebab tak pernah period lambat sampai 2 minggu & bangun masak sahur haritu rasa lesu sangat. Bau husband pun rasa nak muntah. Tapi kelmarin husband kita yang muntah dulu 😆 Apakah tandanya? kikiki. Sepanjang Ramadan ni saya puasa je macam biasa sebab belum tahu kan. After dapat result positive before sahur tadi, tertanya-tanya pula, patut ke puasa ya? Setiap hari memang akan sahur nasi & blend susu kurma untuk tahan sampai berbuka. Minta pendapat ya mommies 🥰

Result positive! 🤍 6w3d. Patut ke puasa?
4 Balas

Alhamdulillah 🥰Selagi kita mampu, blh j puasa..sy pun pregnant 6w..Alhamdulillah masih puasa penuh..Bulan ramadhan bulan yg baik ni semoga Allah lindungi kita and bby..InshaAllah 🥰

1y ago

congrats awak 💗 inshaAllah sentiasa dilindungiNya, take care tauuu 😘

Alhamdulillah…Tahniah… sama lah kita married oct 2022…tetapi saya belum ada rezeki lagi… Take care…☺️ T

1y ago

In sha Allah ,aamiin😘😘🥰

Kalau tiada alahan mual/muntah, and boleh bersahur berbuka dengan baik then okayy je nak berpuasa 🥰

1y ago

yayyy puasa penuh tahun ni 🤪 thank you awak! 💗

Tak perlu puasa jika ada tanda2 lesu lemah letih yg melampau

1y ago

okiee noted! thank you puan ♥️