EODBP,setiap minggu berat naik takkn nk puasa kot 🤷

Agak2 kena induce jgk tak?due 23/5/23 ni 😮‍💨#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

kawan saya cerita dia naik 22kg. minum air gula 3 kali. takde gdm pon. nurse pon kata awak ni bukan kencing manis tapi mmg awak yg gemok makan banyak sangat haha. baby lahir 2.3kg je. dia kata dia mmg berselera makan. setiap hari kena makan nasi lemak dan benda manis. tapi lepas beranak dapat juga lah turun berat. skrg bmi dia normal. sebelum mengandung dia underweight.

Mcm sy sis.. Naik 22kg.. Nasib nurse xmarah... Berselera punya pasal... Tengah mlm lapar pun bgn mkn lagii.. 3x kena minum air gula.. Nasib xsangkut.. 🤣 Alhamdulillah sy dah selamat bersalin 7/5 barunii.. Due 16/5.. 😁 Mkn selagi boleh mkn.. 😂 Masa pantang org mkn depan kita pun, kita dah xrasa nak.. 🤣

1y ago

ha kan..dh kite bslera nk mkn,mkn je la,org xmkn pon ssh apatah lg org bselera mkn.. smua tak kena 😪

saya sepatutnya due ari ni berat naik skrg dah 94kg bby 3.3kg sakit2 smua ada tapi tnda xada agaknya kalau gi hospital kena induce ke sbb due ari ni

12mo ago

dah gi hospital 27/5 ni kena serah dri kat hospital dktr bagi induce

Sis jaga makan tak

1y ago

hmmm mkn hahahah asyik lpar je,sbbtu mkan bselera Sgt😆