Scan kurang dari usia

Hi ade tak mommy yg macam sy. Harini sepatutnye 8w bile gi scan dr cakap saiz janin 6w & jantung pn dgr halus2 je. Waktu scan td pun mcm tak clear sgt. Risauu 😔 ade yg berpengalaman tak? #pleasehelp #bantusharing

8 Balas

sy 8w scan kantung kosong xde heartbeat..size kantung 5w+..Dr bagi tarikh 2 minggu repeat scan..tp semalam dh start turun spotting..xsempat lg nk repeat scan..rasanya baby dh xde tu..sy tunggu je la baby Turun baru pegi hospital..redha dh..ni second time gugur..1st time gugur bulan 6 haritu..

Saya mcm tu jgk , mula scan swasta 9 week , p kk buat buku scan plak naik 9 week jgk , mcm xda gerak week ja , lpas tu repeat plak ok plak dia besar , yg pnting folic asid jgn tinggai .. mintak beby membesar dgn sihat ja .. fikir yang positif ja ☺️☺️

benda yg sama jd mcm sy . scan 8minggu janin nmpk x clear . jantung x clear . scan 10 minggu nmpk janin dh terbentuk tp jantung still x clear lg🥲 . spotting xde keluar pun . sepatutnya dh 10minggu tp last scan jd 6minggu 5hari 🥲

Lebih kurang mcm sy awk .. patut 9week tpi tadi scan 8week 3hari . Alhamdulillah dah nampak baby dan heartbeat baby ok . Sy doakan semoga kita semua dipermudahkan urusan selama mengandung ni yaa 🥰✨🤲🏻

Kalau boleh awk jgn fikirkan sgt ya. Selagi tkde flek yg keluar . Jangan overthinking . Fikir yg baik2 minum susu acid folid jgn lupa. InsyaAllah baby kuat sama mcm mummy dia .

sy scan lari 8hri dr due klau ekot LMP, tp doc ckp normal selagi baby mbsr ekot usia scan tu. 7w sy scan baby CRL 1.05cm, 8w6d scan CRL 2.22cm . alhamdulillah doc ckp normal

normal kalau lmbt jd tu. doa je byk2. stay positif. sy dlu Dr sahkan baby sy 50-50 sbb selalu spotting. then sy selalu doa dan yakin baby sy strong. now dh 10w

Tq semua yg share. Dah pegi klinik. Dr suruh tunggu lagi 2 minggu utk repeat scan. Moga ade sinarnya. Doakan ☺️☺️

7mo ago

folic asid jgn tinggai , fikir yang baik2 insyaallah bby kuat ..