Seriousssssss questions!!!!!?

Hi, ade tak mommies2 yg kene buasir mse 3rd trimester?? Nanti boleh ke bersalin normal? Buasir terkeluar, tpi tak sakit. Cuma nk msukkn balik tk boleh. Nnti time nk meneran effect ke? Atau jdi makin teruk? Kee dr terus decide utk czer? Ade spe2 ade pengalaman tak? Ciri2 buasir sme mcm sy, n dia boleh bersalin normal? Tolong jawap.. risauuu sngttt sngtt. Lgi stu, boleh hilang ke buasir ni lps bersalin nnti? Sy ade buat research, tpi katanya payah nk hilangkan buasir time pregnant. Mcm mana pun dia akan ada semula time meneran nnti. Prgi klinik pun katanya boleh susutkn bengkak n kurgkn sakit je. Tpi sy punya tk bengkak n tk sakit. Just gatal je. Mcm mana ya mommies. Siapa ade pnglamn mcm sy, sy cuma nk tau boleh bersalin normal ke tak😭 n apa effect lps bersalin, mkin teruk atau buasir tu akan hilang. #SeriusTanya #firstmom #bantujawab #ingintahu #bantusharing

1 Balas

boleh bsalin normal... sya pun ada ketulan daging tkeluar sikit lepas bsalin.. kadanbg benda tu mcm x da.. bila sembelit dia akan kuar... tp x sakit pun