POSITIF GBS KETIKA HAMIL

Adakah normal menghidap gbs ketika pregnant? Ada tak ibu² yang mempunyai pengalaman tentang gbs ketika pregnant? Adakah gbs ni boleh hilang seperti kuman lain? Apa saya perlu buat? Hari² saya berasa risau dan tak tenang nak tidur malam. Harap ibu² boleh kongsi pengalaman dan tips tentang gbs ni. #firstmom #ingintahu #11minggulebih #firstbaby

2 Balas

nnt doc akn bg ubat insert vagina.. nnt nk bersalin doc akan on antibiotic drip kt ibu.. baby akan dipantau 24 jam dan on antibiotic. gbs biasa terjd ketika hamil

Masa 1st pregnancy dulu sy ada gbs, dan dr dpt detect before bersalin, on antibiotik. Alhamdulillah all went well.