Bagaimana nak tahu bayi alami sembelit dan ada masalah usus?

Adakah najis anak saya begini normal atau tanda dia ada masalah sembelit? Sebab tiap kali nak membuang dia akan menangis dengan kuat..#firstmom #pleasehelp

Bagaimana nak tahu bayi alami sembelit dan ada masalah usus?
1 Balas

najis ni normal based on warna dan tekstur. rajinkan urut perut bby utk mudahkan sistem bowel dia. bby tak biasa membuang lg, lama2 nanti akn ok sendiri.

10mo ago

kalau baby 33hari,berak sehari tu berkali² dan ckit²..normal ke?