Kembar MCDA

Ada yng pernah mengandung kembar mcda. Doktor ckp berisiko sebb 2 kantung 1 urin. Saya jadi asyik mikir jew lepas tu. Saya sgt risaukan bby2 twins saya. Sya first time mengandung juga. Kekadang sy ada baca pasal keguguranlah. Lagi lah saya jadi takut. Tolong ajar saya mcm mna nk jaga bby elok2. Harap bby saya bersalin dengan sihat walafiat#seriusnanya #firstmom ##pleasehelp #firstbaby #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Semua yg pregnant twin akan dikategorikan sebagai berisiko. Tp awk buat rilex je. Jaga kesihatan dan keselesaan awk dari awal mengandung hingga dah selamat bersalin ya. And jgn baca hal2 yg tak perlu sgt. Cuma percaya rezeki setiap org tak pernah salah alamat. Kalau tuhan nak bg, twin tu akan jd milik awk juga. Bila nak baca hal tak perlu, tukar kpd bacaan lain atau baca alquran jika islam. Atau cari hobi baru. Kdg waktu mengandung ni kita takboleh terlalu terdedah kpd info tak perlu