Luka bersalin bernanah

Ada yg pernah kena luka bersalin bernanah? Pergi klinik nnti dia cuci je ke?#bantujawab #firstmom

4 Balas

Pernah kena. Doktor akan bagi antibiotics kena habiskan. Alhamdulillah luka tak menanah dan makin sembuh. Lepas itu pastikan sentiasa cuci luka dengan ubat warna kuning. Tak silap saya pihak hospital ada bagi lepas keluar dari wad bersalin. cuci luka dengan itu. pastikan kawasan luka kering.

ya saya lepas berslin luka nanah truk smpai berbau and kencing tak lawas..better pergi klinik sbb saya strt jdi ok lpstu lama2 sakit

kalau bernanah tu maksudnya ada infection. maybe dia akan bagi antibiotics

Sy takpernah lg sis better pergi dari mudarat