Last trimester

Ada yg msih rsa acid reflux, atau pedih ulu hti ke utk last trimester..klau tmkn bnda pdas skirt..boleh brair mata klau tidur ttba acid reflux.. mcm hangus je dkt dda. Sy 38 weeks .. #firstmom

3 Balas

saya sllu kena, tapi dsbbkan sya ad drh tinggi, kalau pening sakit kepala depan pedih ulu hati, kaki bengkak mmg trus ke PAc je. Tapi kalau kat sna BP okey, sllu dorg bagi paracetemol n ubat angin, mmg makan tu je, lagi pun hujung2 ni sllu kena ssbb baby mkin besar. hehe

1y ago

oh...dia ada bgi ubat angin .. sy tktau..ingtkn kena hadap sbb mmng preggy mommy mcmtu.. bila dtg pdih tu sy cpt2 mnum air suam nk lgakan tekak tu..

Sy pun ada kene. Pedih betul bila sendawa. Bgtau doc dia ada bagi ubat angin. Lepas tu baru okey sikit. Awak consult doc dulu ya boleh ke tak makan ubat angin tu.

1y ago

haah. Btul sis🥴.. pdih2 dkt tkak bila dh naik dkt situ.

Sama saya, sbb baby makin besar, sis kalau tak tahan, boleh dpatkan ubat angin, tapi kena consult doc jugak, sya hri tu doc bagi yg tu,

1y ago

kalau sis prgi hspital, doc akan bagi dua jenis tu, paracetamol dgn ubat angin putih air tuu🤭. Tapi makan bila prlu sja😊