Confuse dgn darah/discharge

Ada yg boleh jawabkn ? Sy dh lps bersalin 2bln lebih..skrg ni masih ada cecair kekuningn sikit2 melekat dkt spender/pantyliner…sah ke solat? Dh boleh mandi wajib ke#firstmom#ingintahu

3 Balas

kalau dah lebih 60 hari, dan cecair tu bukan berterusan keluar dari darah nifas haritu, dikira haid. kalau dia berterusan dari nifas haritu, itu istihadhah. mandi wajib, solat macam biasa. tiap kali nak solat bersihkan dulu.

klau lbh dari 60 ari tu darah istihadah..blh solat cume kene cuci bersih2 n pkai pantyliner

macam sy sis..masih ada kuning2, dah bersalin 2 bulan lebih .sy masih pakai panty liner

2w ago

Yaa betul .berbau,org kata darah bayam..berbau