Kurangkan kuning Bayi

Ada yang tahu tips kurangkan kuning bayi tak ? 😢 #kuningpadabayi

8 Balas

Kerap menyusu, makesure baby berak & kencing, paksa baby bangun every 2 hours untuk menyusu. Mommy jangan makan kunyit, halia. Kalau boleh elakkan dulu dalam tempoh baby tengah kuning. Makan anggur hitam banyak yang suggest.I 3 kali juga mandikan anak dengan herba. Alhamdulillah less than a week kuning baby hilang.

Kerap menyusu mmg jawapan kerap la org akan bagi, tapi sy jjur sy taklarat nak bgn menyusukan anak tiap 2 jam. Susu ibu anak mmg akan cpt lapar kdg tu sejam stengah dia dh minta. Jadi sy pun start susu formula enfalac A+. Alhamdulillah turun mendadak kuning, berat pun naik.

1y ago

Betul, anak saya kuning tggi jugak awal bersalin hritu minum enfalac A+ turun kejap je

Doctor KK saya suruh mix susu formula biar baby berak lagi banyak & kerap. Kuning pun cepat keluar. So saya gilir2 susu badan & susu formula setiap 2 jam. Alhamdulillah 2 minggu settle. Terus stop formula & fully susu badan

kerapkan menyusu baby setiap 2 jam. kalau baby tidur lama terutama waktu malam, kejut baby untuk menyusu. pastikan baby kerap berak dan kencing. kalau mampu, boleh sewa lampu fototerapi pasang kat rumah.

makan vitamin c, ngn minum air ribena sis...baby sye 3hari dh ok...kluar hospital Hari khamis, jumaat check di Kk 135,hari ahad check dh 46...cubalh sis mne tau serasi

Kalau dah cuba cara yg " mommy " ckp tu msih tak berjaya . Cuba beri susu kambing karihome dapat turunkan kuning bby

bagi susu ibu anak saya kuning tinggi bagi susu ibu kerap.2 hari takdak dah

Nuraz mandian kuning bayi sy pakai ni 10.4 turun 8.3 dlm masa 3 hari