Whitecoat syndrome

Ada x kat sini yang ada whitecoat syndrome.. Iaitu bila jumpa doctor je bacaan BP & bpm automatic naik. So x pasal doctor detect ada masalah lain pulak.. Mcm mne nak handle rase berdebar bila jumpa doktor & nurse ni ye#seriusnanya #ingintahu

1 Balas

Whitecoat syndrome nie biasanye applied untuk budak2 sahaja. hehehehe. org dewasa @ adult jarang guna term nie. mmg x de lah. biasanye nerves nk jumpa doktor tu kn. Next time bw air kosong boleh relax2 minum masa tgg turn tu x adalah nerves sgt. kalau x relax lg naik BP awak nnt. Buat biasa2 saja.

1y ago

Haah sis.. Tu la.. Adehh tq sis.. Sy cuba ye..