Anak belum berdiri

Ada tk sni anak 1 thun 2 bln blm pndai bdiri? Mommies blh share tips tak spya ank cpt bdiri sndiri.. 😒

2 Balas

Walker or baby jumper. Tp both kena pantau especially walker takut terbalik. For me dua benda ni boleh beri rangsangan utk anak saya berdiri & kuatkan otot2 kaki. Kalau taknak guna these 2 things, kerapkan tatih or dirikan tepi kerusi. Biar dia jatuh & bangun, thats how he/she learns. Anak saya 10 bulan dah berlari. if sis dah try 3 benda ni but baby masih belum pandai berdiri, try tanya paed. Setiap baby growth tak sama ada yg cepat ada yg lambat. Tp jgn jadikan alasan normal ni utk manjakan anak sampai dia lambat dlm semua benda. Anyways baby yg cepat dlm semua benda tak semestinya nanti bila dah besar auto paling cerdik pandai dari yg lambat. Still, parents play an important role dlm tumbesaran anak2.

merangkak dah ke sis? cube try bg dia meniti kt sofa, tepi katil or kabinet tv.. atau jln bertatih sambil sis pegang kedua belah tgn dia.. push walker tu pon ok jgk tp kne monitor n sambil pegang sbb sy beli tu mcm laju sikit bende tu bergerak