Anak saya suka tdur siang malam tak tidur , normal ke baby mcm tu baby umur 3 bulan

Ada tak yang sama macam baby saya #firstmom

4 Balas

Dia masih confuse tu, belum dpt beza siang malam. Kalau sy, pagi lepas mandi, bagi susu, biar dia tido. Petang dlm kul 3-5 sy bagi dia aktiviti, exercise/tummy time/flashcard, biar dia penat, kul 6, mandi. Lepas mandi, minum susu, tido. ☺️

7mo ago

lepas dah mandi n minum susu tu dia tido then pukul berapa baru dia bangun ?

Nk tukar rutin dia, mommy kena berusaha bg dia berjaga siang tu. Nnt mlm pukul 830 tutup lmpu bg dia tidur. InsyaAllah esok2 dia tidur ikut timing. Cuma kalau nk ubah tu penat sikit sbb nk bg dia berjaga siang.

Kena tukar rutin, limitkan tidur siang. Sy bg tdur siang 4-5j utk siang(3-4kali nap). Mlm tidur start lps maghrib, bgun pkul 8.30-9am. Berjaga mlm 2-3kali utk susu.

Kena ajar semula waktu tidur tu. Takut lama2 jadi kebiasaan, mommy juga yg letih nnt