Susu badan drop sebab stress

Ada tak yang kat sini susu badan drop sebab stress ? Saya da jaga waktu pam & tak ambil ubat ubat perancang. Saya kerap kosongkan bre@st bila anak menyusu. Tapi bila saya pam , susu sikit sangat . Dalam masa yang sama saya stress sangat baru baru ni dan asik sedih. Saya perlukan bantuan sebab anak saya baru sahaja 2 bulan. Sedih tgok pam hari2 sikit . Makin lama makin sikit. Mcm mne nak tambahkan susu badan semula ya? Mcm2 saya makan & minum. Lobak putih dah oat dah horlick dah milo dah kurma dah semua dah. Saya penat sangat skrg ni.. #firstmom

2 Balas

kenapa awak pam ea?, kalau awak mmg tak kerja, df terus je. sbb kalau df inshaAllah susu ada. tak silap kalau pam ni pun kadang mmg tak byk , tapi bila df anak ,cukup je utk dia. n paling penting awak jgn stress, fikir positif, jgn fikir susu takda . selalu doa n niat nak bagi susu kt anak .

3mo ago

Betul, jgn stress. Jgn fikir susu tkde2

Boleh tahu sikit yang awak mksudkan tu berapa? Skali pump tu berapa oz/ml dapat? Kalau awal2 mmg susu kita tk kluar banyk pun. Plus perut baby tu kecik je lg. Sebab saya dlu pun stress je susu sikit, bila baca2 normal la susu yang kluar tu untuk feed baby kita

3mo ago

Sebelum ni 1 hari leh dapat 10-12 oz. Sejak puasa ni saya susah nak dpt 6oz dlm 1 hari. Anak dah 2 bulan lebih .