39weeks,1st mom,1st child. Due 10.6.

Ada tak yang due 10.6? Saya masuk hospital 3.6 dalam pukul 11 mlm sebab ada spot darah di keputihan waktu kencing. Terpaksa beranak 4.6, pagi. Bukaan dah 2cm, tapi perkembangan baby dikatakan kecil, tak tahu lagi sebab apa. Tengah tunggu Dr pakar. Terpaksa beranak sama ada ubat, belon, pecahkan air ketuban. Help! Doakan saya dan baby. Semoga mudah, lancar dan baik-baik saja semuanya 🥺🤲🏼 tak nak beranak paksa 😭 harap dapat beranak normal xyah paksa² 🥺 takut... #1sttimemom

2 Balas

Semoga dipermudahkan ibu. Saya pun dah 39weeks. First mom juga. Td pagi ada spot coklat tapi still tak ada rasa sakit or apa pun. Tak ke hosp lagi😅 kalau kes mcm ni kena ke hosp dah ke? Ingatkan nak tunggu sakit

4mo ago

Ada yg sy baca, dia tunggu dulu. Sebab nanti kt hospital pun sama menunggu. Bezanya dorg dpn mata kita, kalau kita g awal ahaha nanti kang mcm2 kena buat oleh dorg. Tp, instinct ibu kena kuat. Kdg2 keluar mucus plug pun, pembukaan cm blm ada sgt tu. Inshaallah dpermudahkan utk awk sis. Alert dgn apa2 tanda2 lain ye.

Semoga dipermudahkan urusan ibu