Rambut gugur selepas bersalin

Ada tak sini lepas bersalin rambut gugur banyak????????baby dah 4 bulan....tapi gugur berterusan.. guna cara apa atau ubat boleh pulihkn gugur ni ya???? bila ya agak agak dia stop gugurr ???????? Hampir botak atas kepala ni 😞😞😞😞😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢 ##pleasehelp ##pleasehelp #pleasehelp

13 Balas

Saya tengah mengalaminya sekarang😭Besarnya pengorbanan Kita untuk Suami & Anak ..Start 4bulan rambut ni gugur ,stress dibuatnyaa ,smpai meluah kat Suami tp suami steady je ,Tuhan ja tau stress NI tahap apaa dah ,Rindu pulaa masa bujang dulu xda risau sampai stress masalah cam ni..Apapun we are not alone ♥️Syukurlah zaman sekarang ni Ada apps mcm ni boleh kongsi pendapat & Ceritaakan .. xlah juga rasa terlalu keseorangan menghadapi masalah2 semasa mengandung Dan selepas bersalin..Tetap semangat Ibu2 cantik Semua👸💖 Apepun perubahan fizikal yang Kita alami lepas berjuang melahirkan zuriat Kitalah tetap Dan selalu No.1 Ibu (Queen)Yang paling cantik Dan Wonder Women buat anak kitaa 🔥✨♥️

kena buat sesuatu tambahan kalau baru anak pertama,sy dlu beranak pertama mude,xtahu nk jaga mcmne,rambut sy yg punyelah tebal smpai nk ikat pon ssh,lepas bersalin botak depan,rambut nipis,sbb sy x rawat betul2 rambut jd nipis x mcm waktu ank dara tu..bila ank dh 4 baru tahu rambut pon mcm muke juga kne shampoo, conditioner,tonik,serum,cream..baru rambut ok..tp skrg baru lepas bersalin ank no 5 ank skrg 5 bulan mmg tgh fasa gugur teruk,redha jela.sbb hormon..nanti nk try set shampoo caffeine kundal,ramai ckp ok.

Semua ibu mengandung yang baru melahirkan akan dan pernah melalui fasa ini awak. Hanya teruk atau pun tak sahaja. Semua ni disebabkan perubahan hormon. Lepas bersalin hormon kita mengambil masa untuk kembali normal. Saya sendiri dah setahun baru nak okay. 🥲 Most tips yang ibu-ibu buat, potong rambut bagi pendek, cari shampoo khas yang sesuai, ada yang pakai serum rambut. Macam saya, saya cuma fokus kat shampoo je.

samaaa. baby dh nk masuk 4 bulan rambut mula gugur teruk masa baby 2 bulan lebih. masa preggy pun gugur jgk. g cari shampoo KT watsons pstu promoter suggest naturals by watsons shampoo coffee. Sy beli complete dgn tonic. amazingly rambut stop gugur. tp dh bersalin ni gugur BLK. shampoo tu pun dh habis n dah terbeli shampoo UTK rambut dry pulak

btuii sis...sy nie dh serupa apa dh maii botak kpla truk sungguh rmbut nie gugur..kdg tarik dgn tangn dh segegam dh..isau kkdg mcm na nk buat..🥲nak nagis asa mtk kat hubs nak potong dia xbg sbb rmbut sy mmg ssh pnjg..kdg2 tgk umh semua pnjuru nmpk rmbut sy..

saya dah botak dah belah depan.. mmg bnyak ggur.. tarik skit je.. trus luruh cm kena dera je.. sabr jelah ya.. minta maaf bnyak2 dengan suami sebb dah jadi hidih skit hahahaa..😅🤣

jadi korang pakai shampoo apaa?? ke tggu hormon back to normal ja. sy gugur byk betullll start bby 3bulan lebih skrg ni. dulu pregnant byk anak rambut tumbuh 😂

Steady ja mami sy pun sama this is my baby no 3. I biarkan ja da mls pikir bila u fikir tambah u stress tambah lg gugur 😂

Sama since baby 3bulan da start gugur. Now baby masuk 5 bulan masih gugur banyak. Rambut da hmpir botak.

Sama since baby 3bulan da start gugur. Now baby masuk 5 bulan masih gugur bantak. Rambut da hmpir botak