Heartrate increased/laju

Ada tak sesiapa yg mcm jantung dia laju atau rasa irregular atau heart rate >100beat/min masa pregnant. Sebab saya perasan lps buat kerja sikit, rasa lain macam, bila check oxymeter heart rate lebih 100bpm. Bila baring baru heartrate tu turun jadi 85~95bpm mcm tu. Lps baring baru sambung buat kerja balik. Check blood pressure okay je. Perlu bagi tahu nurse/doc ke utk next check up. Sbb kadang smpai rasa kena gasp for air cmtu. Dada takde rasa sakit apa². #firstpregnancy #heartrate #16week

3 Balas

sy ada hyperthyroid mmg degupan n tekanan akn tinggi bila active. for me, Puan boleh try consult Dr masa checkup. Dr lebih tahu..

mungkin sbb buat krj, yg tak normal tu kalau rehat2 baring2 pun jantung laju. tu kna cek btl2

maybe sbb buat kerja