anak kerap nangis

ada tak sesiapa ada pglaman anak asik nangis je. umur anak sy 3 bln 13 hr. dia asik nak mngis je. kadang bangun tido pun nangis padahal tido dah lama. knpe bby tk ceria ye bila bgun tido. dia mcm nangis tnpa sebab. nak tido pun nangis mcm kne dera. burn out hr2 hadap dgr nangis2. kbykan masa dia brjaga dia nangis. sejam brjaga stgh jam mst merengek nangis tktau nak apa. susu dah bg, pampers dh tukar, perut tk kembung. waktu tido mmg sy jaga tk bg dia overtired tp still nangis2. siang byk sgt ragam. mlm okay boleh tido lama tkde nangis. #seriusnanya #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

18 Balas

kalau org tua2 ckp sawan nangis. anak saya dl MCM tulah siang MLM nangis. lama2 dah besar hilang dari. tp ibu ayah kena BYK sabar. KLU X sabar tu yg jd kes dera. try sapu minyak2 yg MCM kasturi yg ada DOA2 ruqyah. sapu kat tapak kaki,telinga kening. ikhtiar sis KLU xnk dia melalak. sy dah rasa sampai 1 thn lebih baru ok.

11mo ago

Istilah saintifik untuk sawan tangis ialah kolik

anak Sy SME je sis..siang mlm meragam..dh nk msok 5 bulan..Meng gitu laaa Klau ad anak kecik umo Dy dh setahun ke atas baru la okeyy..biase laa tu..anak Sy Pon mcm tu siang mlm merengek..ngis kejatt..Smpai org kate pukul anak🤣kdg2 stress jugak lama2 dh biase

mungkin anak sis jnis yg high demand sbb anak saya pun mcm tu.. asyik nangis jer.. klau tak pun anak yg ada kolik.. hrp bersabar ya sis, sbb saya fhm keadan sis.. saya perna laluinya Dan skrg dah makin kurang dah..

https://my.theasianparent.com/sawan-tangis sawan tangis tu sis.. saya ada baca juga pasal sawan tangis ni di artikel.. hopefully artikel ni membantu sis.. moga dipermudahkan urusan sis ya and keep strong sis

sama dengan anak sy dah nak 3 bulan. colic+high demand. siang sy bagi tido buai. malam sy bedung dan dodoikan. pasang white noise kuat2.

Fasa mental leap atau beralih bulan Sebelum ni mcm ni tak? Sebab bila tgh fasa ni baby memang lagi cerewet.

11mo ago

Faham2, sebab ank pertama sy pun gini, cuma lagi perasan bila beralih bulan tu dia punya peel cerewet sngt. Nangis tu byk sebab.. Cuma kita la mcm main teka teki dia nangis tu sebab apa. Mmg itu la cara dia berkomunikasi. Makin besar nanti kurang sis. Cuma kalau sis smp burn out minta bantuan dari orang lain ya.

boleh jadi baby awak baby jenis high needed

even ble dukung pn nanges ke?

11mo ago

dia mcm cpt bosan. dukung pun kejap je syp. pastu smbung merengek. buat aktiviti pun kejap je.