28 weeks baby

Hi ada tak sama dgn saya 28 weeks baby kurang gerak

4 Balas

sy 28w jugak, 2 hari lepas baby kurang gerak, kejut² dia gosok tekan² lambat respon dr malam smpai pagi esoknya. dah 9pg tp kick yg paling pun tak rasa, slow sgt rasa dia gerak. sy risau sbb first mom tak biasa pulak baby kurg gerak dr malam, pagi tu siap² gi pac, sampai pac dgr heart rate alhamdulillah okay, time scan tu siap terlebih aktif doc nak ukur air ketuban pun susah sibuk dgn tgn kiri kanan 😅. saja baby buat mami risau. kalau tak sedap hati better gi klinik or pac terus sis

6mo ago

saya pun sama. Ada rasa dia gerak tapi tak mcm selalu. Selalu gerak kuat. Ni dah dua hari slow. Slow sangat. Tapi masih rasa bubble2 dia gerak. Ayooo risau ya lah. Saya dah banyak kali scan bila jadi mcmni. Tapi normal jee rate jantung baby . Maybe anak sulung dan baby boy kuat tidur agaknya 😂

sejak puasa ni ada certain hari dia slow. tak tahu lah sebab kita puasa ke sebab baby dah besar ke. saya 30w. ada baca bila baby dah besar mmg slow sikit kita rasa dia gerak, sebab dia dah tak banyak space nak stretching2, jadi instead of rasa penumbuk dengan kaki dia, kita banyak rasa lutut dengan siku dia je. saya just make sure setiap 15-30 minit dia akan gerak at least sekali.

6mo ago

ya mungkin lah sbb2 tu kan sis huhu.. harap baby kita semua sihat baik2 saja InshaaAllah 🥰

Sis dh tnya nurse/Dr ke? ..sy 28w jgk , hrini bru lps checkup n nurse dh start sruh kira kick ..bby aktif je, bby plk klau mlm lg aktif dr siang..nurse ckp mcm mna pon atleast dlam 2jm tu kne ade gerak gk, try gosok2/tepuk or mkn mnum mnis ke..klau xgerak jgk pi hospital terus

6mo ago

Xpuasa sbb hb low anemia, bp low..underweight

sy 27 minggu baby kurang gerak. risau juga la sbb sblm ni aktif je, msuk 27 minggu jdi slow. tpi msih cukup 10 pergerakan. sy smpi pergi klinik buat scan sbb risau tpi tgk baby alhamdulillah ok je. sy lgi first mom mmg tk tenang la kalau dia duk diam je

6mo ago

betul2.. sy esok baru masuk 28 weeks.. tapi sejak 3 hari ni mmg slow gerakan.. InshaaAllah harap baby kita semua sihat lah kan huhu