Kena influenza A

Ada tak mummy pernah kena influenza A. Sekarang usia kandungan 34weeks . Smlm gi klinik doc bagi ubat ni . Ada tak yg pernh makan ubat ni okay tak untuk kandungan ? #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #firstmom

Kena influenza A
6 Balas

Saya 35w dpt influenza A dan kene admit ward sampai 4 hari sbb nadi saya terlampau tinggi. Macam2 ubat hospital bagi untuk turunkan suhu demam saya, sakit yang amat sangat. Paracetamol, ubat batuk, antibiotik sampai 3 jenis.. dan saya dipantau rapi di hospital sbb saya pregnant. Saya pergi hospital kerajaan. Kalau rasa tak yakin dan sakit tak hilang, saya sarankan pergi ke hospital untuk rawatan yg lebih selamat..

7mo ago

Sorry nak tanya, kalau pegi hospital tu pegi bahagian pac atau hospital bahagian am pesakit luar .. confius sikit .

34 weeks should be dah nampak perut kan. Mesti lah doktor prescribe sesuai untuk pregnant woman. Kalau awak rasa was2, check lah Google. X kan doktor nk bg suka2 hati ubat x tentu.

Sy masa 30w hari tu kena influenza jugak. Kena refer emergency, dr dekat ED yg bg ubat ni, sy makan sampai habis. Alhamdulillah sy dan baby okay je sampai skrg dah 34w..

Hmmm. Doc tahu awak pregnant? Kalau tahu, then ubat diberikan tu semestinya bersesuaian. Doc takkan bagi sesuka hati.

7mo ago

Mestilah tahu, saya tanya sebab sebelum ni saya pernah demam tapi bukan influenza la.. then pegi kk doc tak galakkan makan ubat even ubat batuk or paracetamol tu. Ni smlm saya pegi klinik swasta, so sebab tu saya tanya ada tak yg pengalaman makan ubat influenza ni okay tak .

jgn risau sis. ubt2 yg drg bagi ofcourse yg ssuai dgn mommy2 pregnant .moga cpt sembuh dn dimudhkn urusan

Saya kena masa 11 weeks, mmg dapat ubat ni, saya habiskan

7mo ago

Betul kena habiskan, mmg bisa2 badan kene influenza A ni siap pakej muntah alahan & cirit birit lagi. Risau sgt masatu, skrg alhamdulillah dah 32w