Fibroid in Pregnancy

Ada tak mummies yang diagnosed ada fibroid masa pregnant ni? Saya baru buka buku pink and Dr. kat KK scan detect fibroid. Baru dapat set appointment jumpa Dr. O&G. Ada tak mummies boleh kongsikan pengalaman? #fibroid

4 Balas

sama la sy pn ada fibroid ms pregnant.dpt detect ms buka buku aritu..dktr kk ada bt surat refer ke o&g.fibroid sy xmghalang laluan baby keluar kata pakar o&g.next appt dgn o&g 19hb nnt nk tgk samada mmbsr @ x

sy pon sma hritu sy detect fibroid jgk dlm 13week pastu dia refer sy ke hospital pakar ,dah prgi tu temujnji smua cek2 dh xde ..sbb kalau ada masa scan dia nmpk ..maybe dh kecut mengecil .

sy prgnt hari tu ada jgk... tapi sy boleh benak normal. sbb fibroid tu xsekat laluan baby.kalau sekat terpaksa cizer. fibroid awk brape CM yunk?? aktif ke x

1y ago

Saya tak pasti aktif ke tak..sbb baru scan haritu detect, lebih kurang 6x6cm jugak. 1 march ni baru ada appointment dengan pakar O&G. Hopefully semua okay lah, saya nak baby sihat dan dapat deliver dgn selamat je.

saya 15 minggu detect fibroid 3cm sbelah kpala , dkt laluan . scan lg 16 minggu , fibroid dh tkde . mgkn contraction palsu je doc ckp .